Foto: Peter van Rietschoten
Update

Belaagde politie schiet bij vechtpartij 't Bonte Paard: twee arrestaties

  Politie

LAREN - De politie heeft zondagavond twee personen aangehouden nadat er bij café 't Bonte Paard een vechtpartij was uitgebroken. Eén van hen is door een politieagent beschoten. Er kwamen vele hulpdiensten ter plaatse en een helikopter hing enige tijd in de lucht.

Rond 20.30 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij bij het bekende café aan de Naarderstraat in Laren. Op het moment dat agenten ter plaatste kwamen, liep het compleet uit de hand. De dienders werden belaagd en er werd met glas gegooid, meldt de politie op Twitter. 

Niet veel later meldde de politie dat er twee personen zijn aangehouden. Een van hen is door een politieagent neergeschoten. "Ook is een agent gewond geraakt toen vechtersbazen zich tegen de politie keerden. De politie kwam af op een melding van een grote vechtpartij voor een café." 

Verder meldt de politie omstreeks 22.30 uur op Twitter dat de situatie in Laren weer rustig is. "Er vindt nog wel onderzoek plaats. Zoals gebruikelijk in dit soort gevallen doet de Rijksrecherche onafhankelijk onderzoek naar de toedracht. De gewonde collega is met letsel opgenomen in het ziekenhuis. Ook de gewonde verdachte moet in het ziekenhuis behandeld worden."


Meer berichten