Jongeren lappen de regels in verband met COVID-19 aan hun laars.
Jongeren lappen de regels in verband met COVID-19 aan hun laars. (Foto: Peter van Rietschoten)
corona

Politie komt in actie en haalt groep hangjongeren uiteen

  Politie

BLARICUM/LAREN - De politie heeft aan het einde van de middag een groep jongeren - zo'n tien jongens en meisjes - op de Huizerweg weggestuurd. Met hun scooters barracideerden zij de stoep nabij Albert Heijn. Dat meldt Oog op Blaricum.

Het verzoek van een supermarktbezoekster, die de groep verzocht uit elkaar te gaan, ontaardde in een onbehoorlijk gesprek. Een omstander heeft uiteindelijk 112 gebeld.
Wijkagent Hans Post heeft ook jongeren weggestuurd van de velden van SV Laren'99. "Wel uitgelegd waarom", aldus Post. "Jongens en meiden: wees verstandig. Wij sturen jullie niet weg op te pesten; het is bittere noodzaak. Ouders, ook op u doe ik een beroep. Probeer uw kinderen de ernst van de situatie te laten inzien. Bespreek het met ze en druk hen op het hart zich aan de regels en adviezen te houden. Laten we er met z'n allen voor zorgen dat we goed door deze onzekere tijd komen", aldus de wijkagent.

Verboden

Samen chillen in de buitenlucht is verboden om besmetting van het coronavirus niet verder te verspreiden. Mensen moeten sowieso minimaal anderhalve meter afstand van elkaar houden. Het RIVM meldt vanmiddag: "Sinds gisteren zijn 573 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 4.204. Onder hen zijn 988 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). 43 patiënten zijn sinds zaterdag overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 179 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 57 en 97 jaar."

RIVM: "De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord-Brabant, namelijk 1.404 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (585) en Noord-Holland (535). Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners."

Meer berichten