Het herstel van de schade na de diefstal.
Het herstel van de schade na de diefstal. (Foto: Bob Awick )
video

Politie nog steeds op zoek naar getuigen roof Van Gogh

  Politie

LAREN - De politie is nog op zoek naar getuigen van de diefstal van 'Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar' van Van Gogh dat 30 maart werd gestolen uit Singer Laren aan de Oude Drift. Specifiek wordt gezocht naar een bestuurder van een witte bestelbus en een fietser in de buurt. Dat werd gisteren in Opsporing Verzocht gemeld.

In de uitzending werden ook beelden getoond van de diefstal. Daarop is te zien hoe een motorfiets vanuit de Hein Keverweg naar de Oude Drift rijdt. Er zit slechts één persoon op. Enkele minuten later wordt met grof geweld de toegangsdeur van het museum geforceerd.

Verhaal gaat verder onder de foto


Het gestolen schilderij. (Foto: Politie)

Onder de arm
Omdat de deur naar de kunst goed op slot zit, gebruikt de dief een meegebrachte moker om het kogelwerende glas te breken. Daarna rent de man snel weg, met het beroemde schilderij onder zijn arm.

Het is de politie vooralsnog onduidelijk of de man hulp heeft gehad. Het zou kunnen zijn dat het schilderij buiten het museum aan iemand anders is afgegeven.

Motor
De politie hoort het graag als mensen iets weten over de motor waarop de dief reed of over die persoon zelf. Ook als mensen iets verdachts hebben gezien rondom of in het museum vanaf 14 januari, toen het schilderij in bruikleen werd genomen.

Mensen die iets weten kunnen bellen met de Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070, Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000 of het Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 - 3458999.


Het item over de diefstal uit de uitzending van Opsporing Verzocht van gisteren.

Meer berichten