Pas op voor malafide slotenmakers in jouw omgeving

  Politie

LAREN - Je komt thuis van een lunch, laat de hond uit, stopt de sleutel in het slot van de voordeur en die breekt af. Dit overkwam een inwoner in Laren.

“Ik stond daar en was best wel in paniek want ik had dit nog niet eerder meegemaakt. Gelukkig kwam de buurman langs die zijn telefoon bij zich had. We hebben gekeken wie we het beste konden bellen en kwamen terecht bij Slotenmaker Laren met een 085-nummer. Er kwam iemand langs in een blauw bestelbusje zonder naam erop. Hij heeft in 15 minuten de cilinderslot eruit geboord, stukje sleutel verwijderd en een nieuw cilinder erin geplaatst. Ik kreeg toen één sleutel voor het slot en de factuur was 1157,73 euro. Ik schrok van het hoge bedrag, maar heb het wel betaald zonder er goed over na te denken.”

Opgelicht
“Na een half uur heb ik een vriendin gebeld en die zei dat ik opgelicht was. Later werd mij verteld dat het stukje slot er gewoon uitgehaald kon worden en was het probleem opgelost. Dit had hooguit 250 euro gekost. Ik ben toen op internet informatie gaan opzoeken en bleek dat ik de dupe was geworden van een bende die door heel Nederland opereert. Ook ben ik natuurlijk naar de politie gegaan maar omdat ik de factuur ondertekend en betaald had, kon de politie niets doen. Als ik mijn geld terug wil, dan kan dat alleen via de rechter.”

Inwoners waarschuwen
“Met mijn verhaal wil ik andere inwoners waarschuwen. Als je via Google een slotenmaker zoekt, staan dit soort bedrijven allemaal bovenaan met kopje ‘advertentie’. Ook is het belangrijk dat er van tevoren een prijsopgave moet worden afgegeven en als je het bedrag te hoog vindt, betaal het niet. Als ze dan gaan dreigen, bel de politie. Deze slotenmakers maken misbruik van dit soort situaties. Kom je in dezelfde situatie als ik, Google dan naar politiekeurmerk slotenmakers zonder dat er advertentie bijstaat. Je kunt je woonplaats invullen voor een betrouwbaar bedrijf.”

Meer berichten