Foto:

Politie heeft ‘kettingrukker’ nu dan toch te pakken

  Politie

LAREN - De man die met name eind juni meerdere oudere vrouwen op gewelddadige manier van hun sieraden beroofde - de zogenoemde kettingrukker - is dinsdag opgepakt. Het gaat om een 25-jarige man uit Uithoorn. 

De man wordt ervan verdacht op meerdere locaties in Nederland slachtoffers vooral oudere dames te hebben beroofd van hun sieraden door deze van de hals af te trekken, waarna hij er meestal vandoor ging op een scooter. De verdachte zit in beperkingen, wat betekent dat de verdachte alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Sinds 23 juni zijn er meerdere meldingen gemaakt van brute kettingdiefstallen op straat waarbij de ‘kettingrukker’, zoals de politie de man omschreef, de sieraden in het voorbijgaan van het slachtoffer rukt. Er zijn bewakingsbeelden van een van deze straatroven, en er is duidelijk beeld van de verdachte waarop zijn gezicht te zien is. 

(Tekst gaat verder onder de foto)

Sinds 23 juni zijn er in de regio Utrecht en ‘t Gooi veertien meldingen gedaan van soortgelijke straatroven, waarbij het signalement van de verdachte steeds overeen komt. Zo sloeg hij onder meer toe in Hilversum, Bussum en Huizen. De man wordt ook verdacht van berovingen van sieraden in Aalsmeer, Leiderdorp, Lisse, Hillegom, Alphen aan den Rijn, Amstelveen, Amsterdam, Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Aalsmeer.

In de jacht die volgde toonde de politie enkele weken terug nog beelden van de man waarop te zien was hoe hij een vrouw in de Bilt beroofde. Daarnaast waren er beelden uit Bunschoten waar de verdachte goed in beeld te zien is. Desondanks leidde dat aanvankelijk niet tot concrete aanwijzingen. Een politiewoordvoerder van de politie in Noord-Holland zegt nu dat enkele tips van burgers zeker hebben bijgedragen aan de aanhouding. Meer berichten