<p>De straatroof vond plaats op het fietspad tussen Blaricum en Huizen.</p>

De straatroof vond plaats op het fietspad tussen Blaricum en Huizen.

(Foto: Google Maps)

Politie zoekt specifieke getuige straatroof fietspad Blaricum naar Huizen

  Politie

HUIZEN - De politie is op zoek naar een specifieke getuige die mogelijk meer informatie heeft over de verdachten die in de nacht van donderdag 6 en vrijdag 7 augustus een 20-jarige man uit Huizen hebben beroofd. Dit gebeurde rond 0.30 uur op het fietspad vanaf de Meentweg in Blaricum langs de Woensberg richting de Randweg in Huizen.

Die nacht fietste het slachtoffer met een koptelefoon op over een zandpad tussen de Woensberg in Blaricum en de Randweg in Huizen. Toen hij langs een parkeerplaats reed renden er zes jongens achter hem aan. Eén jongen sprong achterop zijn fiets en haalde de fietssleutel eruit. Doordat het slachtoffer belaagd werd viel hij op de grond.

Kapmes
Een van de jongens stond met een kapmes voor het slachtoffer, en een andere maakte gebruik van een taser om het slachtoffer aan te vallen. Daarna gingen ze er vandoor met zijn rugzak vandoor, waar een portemonnee, wat geld en een telefoon in zaten.

Van één van de zes jonge mannen is gezien dat hij een donkere huid heeft, de rest had een lichte huidskleur. Verder droegen ze kledingstukken voor hun neus en mond.

Belangrijke getuige
De recherche heeft onderzoek gedaan en is nu op zoek naar een mogelijk belangrijke getuige die geparkeerd stond in de buurt van het zandpad. Een getuige heeft daar op de parkeerplaats een grijs/beige auto gezien, een oud model Ford Focus. Wellicht heeft deze persoon (onbewust) belangrijke informatie voor de politie.

Wie iets heeft gezien of zich herkent in het signalement van de belangrijke getuige, wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Dat kan ook anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Meer berichten