Taakstraf voor 'de schrik van Laren'

  Politie

LAREN - De 29-jarige inwoner van Laren, die zoveel overlast veroorzaakte dat hij de 'schrik van Laren' werd genoemd, moet 172 uur taakstraf doen. Ook hangt hem een voorwaardelijke celstraf boven het hoofd.

Zo meldt het openbaar ministerie. De man stond voor acht vergrijpen terecht, waaronder diefstal en heling, maar ook een bedreiging met een wapen en belediging van een agent. Veel daarvan vond plaats in september. De verdachte zei op de zitting tegen de rechter dat hij in die fase slecht in het leven stond. Nu logeert hij bij zijn moeder en zou het beter gaan. Een aantal van de feiten ontkende hij, een aantal gaf hij toe te hebben gepleegd.

Drank en drugs
Volgens instanties die hem probeerde te helpen, gebruikte hij zorgelijk veel drank en drugs. Hulp om hem daar vanaf te helpen, weigerde hij consequent. 

De officier van justitie eiste een half jaar cel. De rechter vond vijf van de acht feiten bewezen en veroordeelde de verdachte tot een werkstraf van 172 uur en drie maanden gevangenisstraf voorwaardelijk.


reageer als eerste
Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail
Meer berichten
 

Laarder Courant nieuwsbrief

Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail