[Foto's]Blaricum wil niet praten over verdwijnen brandweerkazerne | Laarder Courant
Van linkse naar rechts: Gerard Lanphen, wethouder Anne-Marie Kennis, Pem Bakker-Loor, Paul van der Zwaan, brandweercommandant John van der Zwan en post-coördinator Hans van Riet.
Van linkse naar rechts: Gerard Lanphen, wethouder Anne-Marie Kennis, Pem Bakker-Loor, Paul van der Zwaan, brandweercommandant John van der Zwan en post-coördinator Hans van Riet. (Bob Awick)
Foto's

Blaricum wil niet praten over verdwijnen brandweerkazerne

  Politie

BLARICUM - De gemeente Blaricum wil niet mee praten over bezuinigingen bij de brandweer als dit betekent dat de brandweerkazerne in het dorp verdwijnt.

Dat meldde wethouder van financiën Anne-Marie Kennis, die burgemeester Joan de Zwart-Bloch verving, gisteren tijdens de jaarlijkse jubilea- en diploma-uitreiking van het korps.

Jubilarissen
Woorden die post-coördinator Hans van Riet mooi in de oren klonken. Hij zelf was een van de jubilarissen met 12,5 jaar inzet voor de vrijwillige brandweer en kreeg hiervoor een brandweerlintje opgespeld.

Paul van der Zwaan, overgekomen van korps Laren vorig jaar, kreeg het brandweerlintje voor 20 jaar trouwe dienst. "Eigenlijk hoor je er ook een koninklijke onderscheiding bij te krijgen, maar we kwamen er pas in november achter dat je al 20 jaar in dienst bent en het duurt vier maanden. Die gaan we dus nog aanvragen."

Afscheid
Er werd ook afscheid genomen van twee brandweermensen die gestopt zijn. Pem Bakker-Loor nam na 14 jaar afscheid, maar blijft betrokken bij de brandweervereniging, en Gerard Lanphen is na 18 jaar gestopt.

De jaarlijkse uitreiking is een manier om de waardering voor de vrijwilligers bij de brandweer te tonen. Met onderscheidingen en woorden. Tevens worden de diploma's uitgereikt.

Een groepsfoto van de jubilerende vrijwilligers, vrijwilligers die een diploma kregen en de twee jongste aanwinsten van het korps in Blaricum.

Meer berichten