Kristel Kos met Wessel.
Kristel Kos met Wessel. (Foto: Bob Awick)

Paarden toegetakeld aan Te Veenweg Noord

  Politie

EEMNES - Kristel Kos uit Huizen wist niet wat ze zag toen ze donderdagavond bij haar verzorgingspaard Wessel kwam. Het dier was zwaar toegetakeld.

"Volgens de veearts is hij honderd procent aangevallen en gebeten door een groot formaat hond", zegt Kos. Ze heeft de volgende dag het incident bij de politie gemeld.

Vijftig bijtwonden
Er zijn verspreid over zijn lichaam zeker vijftig bijtwonden geteld. "Zijn wonden zijn echt naar en de liezen aan gort gescheurd. Vooral zijn linker lies is één grote, bloederige massa met grote bulten door de bloeduitstortingen."

"We hebben al tips ontvangen over een loslopende (Mechelse) herder - rennend en zwaar hijgend over de weg zonder baasje - in de buurt van het weiland", aldus Kos.

Zwaar ruk
Wessel werd aangevallen in het weiland aan de Te Veenweg Noord in Eemnes (parallel aan de A27, vlakbij De Theetuin), maar staat nu op stal. "Daar kunnen we hem beter behandelen en in de gaten houden."

"Daar zijn ook minder vliegen dan in de wei. Nu maar hopen dat er geen infecties bij komen en dat er geen wild vlees gaat groeien. De kleinere wonden op buik, borst en billen zijn nu redelijk droog en schoon. Echt zwaar ruk dit!"

Lees verder in de digitale editie


1 reactie
Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail
Meer berichten
 

Laarder Courant nieuwsbrief

Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail