Afbeelding
Foto: Politie

Politie toont beelden van pinpasdief

Politie

EEMNES - De politie heeft woensdag beelden gepubliceerd van een man die bij supermarkten in Huizen ruim 1500 heeft gepind met een in Eemnes gestolen pinpas. De verdachte is nog altijd spoorloos. 

De pas werd gestolen op donderdagavond 2 november vorig jaar. Een bewoonster van de Raadhuislaan in Eemnes was die avond niet thuis en de dader breekt bij haar in. Hij haalt haar hele huis overhoop.

Als de vrouw thuiskomt, ontdekt ze dat haar portemonnee met daarin haar bankpas is verdwenen. Al snel wordt met de pas bij twee supermakten in Huizen ruim 1500 euro van haar rekening gepind.

Op bewakingsbeelden van beide winkels is te zien hoe een man bij de geldautomaat in de winkel geld opneemt. Bij een van de winkels doet hij ook nog wat boodschappen die hij met de gestolen pas afrekent. 

Signalement

De verdachte is een man met een lichtgetinte huidskleur, smal postuur en ongeveer 1,75 meter lang. Hij had tijdens die bewuste dag een kortgeschoren baardje, droeg een zwarte trainingsbroek van het merk Adidas met witte verticale strepen en een wit Adidas merk op het bovenbeen.

Ook had hij een grijze/zwarte bodywarmer aan van het merk Nike, droeg grijsachtige sportschoenen van het merk Nike met felroze voering en zolen en had een zwart petje op met een wit logo van Nike.

Uit de krant