Vijf jaar cel en TBS geëist voor overval in Laren | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Politie

Vijf jaar cel en TBS geëist voor overval in Laren

  Politie

LAREN - Vijf jaar cel en TBS heeft de officier van justitie geëist tegen één van de verdachten -een 19-jarige Huizer- die betrokken zou zijn geweest bij de brute en gewelddadige roofoverval vorig jaar op 16 april in een woning aan de St Jansstraat in Laren. De officier vindt belangrijk bewijs op de schoenen van de Huizer waar bloed van de bewoonster is gevonden.

Ook is de 19-jarige maar liefst veertien keer herkend op de beelden die het programma Opsporing Verzocht begin juni toonde. Daarop is een man te zien die eerst onherkenbaar wordt gemaakt om vervolgens te pinnen met één van de gestolen passen die bij de roof is buitgemaakt. De Huizer ontkent in de woning te zijn geweest. Hij zegt in het geheel niet in Laren te zijn geweest in die nacht.

Laren werd vorig jaar op tweede paasdag opgeschrikt door een zeer brute geweldige roofoverval waarbij de zoon des huizes werd opgewacht bij de woning en onder bedreiging van een pistool de woning binnen duwde om een uur 's nachts. Zijn moeder kwam naar beneden omdat zij de hond hoorde blaffen.

Horrorscenario
Vervolgens ontspon zich een horrorscenario, waarbij de moeder vreselijk werd toegetakeld in haar gezicht omdat ze schreeuwde. Maar ook toen inmiddels iedereen geboeid op bed lag, ging het geweld door. Alles bij elkaar zijn de twee mannen ruim een uur binnen geweest.

De politie kwam de Huizer op het spoor toen ze bij hem thuis een tas vonden met tuinhandschoenen en sleutels van de woning in Laren.

Jeugdrecht
Zijn advocaat deed het verzoek om haar cliënt volgens het jeugdrecht te beoordelen. Volgens de rapportage van een forensische jeugdkliniek zou een PIJ-maatregel kansen voor de verdachte bieden om hem pedagogisch bij te sturen. De officier vond deze conclusie te weinig onderbouwd.

Indruk
De bewoners waren tijdens de zitting aanwezig en maakten indruk met hun slachtofferverklaring. "Ik ben niet alleen spullen kwijtgeraakt en heb letsel opgelopen. In mijn veilige haven is mij zoveel meer afgenomen", zei de moeder. Het gezin eist in totaal vijftigduizend euro smartengeld naast een on-Nederlands hoge derving van inkomsten. De vader kon een half jaar niet werken en werkt nu nog voor tachtig procent.

Justitie heeft de zaak afgesplitst van de overige verdachten omdat het onderzoek naar de tweede dader en de handlangers nog volop bezig is. De Huizer zit inmiddels al bijna een jaar vast. Het zou te lang duren om de zaak in zijn geheel te behandelen.

De rechtbank op 25 april uitspraak.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>