Gedegen onderzoek naar fusie - Coalitie wil bewijs verzamelen | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo LaarderCourant.nl
De drie wethouders van Blaricum tijdens de beëdiging.
De drie wethouders van Blaricum tijdens de beëdiging. (Foto: JR)

Gedegen onderzoek naar fusie - Coalitie wil bewijs verzamelen

  Politiek

BLARICUM - De nieuwe coalitie in Blaricum wil bewijs verzamelen voor als de voorgestelde fusie in de Eerste en Tweede Kamer behandeld gaat worden. Daarom wordt nog dit jaar onder de burgerij een representatief onderzoek naar de zelfstandigheid van Blaricum gehouden.

"Het staat als eerste op de rol", meldt wethouder Anne-Marie Kennis namens de coalitiepartijen Hart voor Blaricum (HvB), De Blaricumse Partij (DBP) en CDA.

Verdieping

Het is een verdieping van de enquête die Hart voor Blaricum ten tijde van de verkiezingen al heeft gehouden. Kennis: "Wij zijn er namelijk van overtuigd dat een ruime meerderheid van de Blaricummers voor zelfstandigheid is. Dat zou je ook kunnen afleiden uit de verkiezingsuitslag, maar de verkiezing gaat over meer dan alleen fuseren. Als je tot het uiterste wilt strijden tegen een fusie moet je goed voorbereid zijn. Vandaar een onafhankelijk en gedegen onderzoek waarbij de inwoners goed duidelijk wordt gemaakt waar ze 'ja' of 'nee' tegen zeggen."
Hart voor Blaricum-fractievoorzitter Willem Pel vult zijn partijgenote aan: "We willen ons voorzien van goede papieren om door te strijden." En volgens wethouder Liesbeth Boersen is een goede voorbereiding essentieel. "Dat doe je niet in een achternamiddag." Wethouder Gerard Knoop geeft ook aan door te willen gaan tot het eind: "En dat is de Eerste Kamer."
Als uit het onderzoek blijkt dat een meerderheid van de Blaricummers toch vóór een fusie is, dan zal de coalitie haar standpunt moeten herzien. "Dan zullen we serieus met elkaar moeten praten en kan het zijn dat we onze mening moeten herzien. Maar nogmaals, zo'n uitslag verwachten wij absoluut niet", aldus Kennis.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>