Afbeelding

Hondenbeleid DAB positief ontvangen

Politiek

BLARICUM - De motie met betrekking tot een aanlijngebod voor honden in heel Blaricum, die Democratisch Alternatief Blaricum (DAB) gisteravond heeft ingediend, is positief ontvangen. Het voorstel werd echter niet in stemming gebracht, omdat wethouder Anne-Marie heeft toegezegd de ideeën uit de motie te onderzoeken.

Kennis is al bezig met het ontwikkelen van een hondenbeleid. "Tot we een voorstel krijgen houden we de motie aan", zegt DAB-raadslid Ramona Beemsterboer.
Ook volgt er een inwonersraadpleging over dit beleid. "Al heeft DAB de inhoud van deze motie vooral vanuit input van de inwoners opgezet aangezien dat onze werkwijze is. Wij hopen dat de inwoners het belang ervan inzien." 

Op 6 maart jongstleden diende DAB al een motie Vreemd aan de orde in met betrekking tot het aanlijngebod op het Stichtse Strand en de Blaricummermeent. "Vorige week was het weer raak in de Blaricummermeent. Een loslopende hond heeft een baby meerkoetje doodgebeten. En zo zijn er de laatste tijd meer incidenten geweest. Er moet wat gebeuren", zegt Beemsterboer.

DAB droeg voorbeelden aan van het hondenbeleid, zoals dat in Lelystad is ontwikkeld. Daar is een Hondenuitlaatkaart (in kader van aanlijngebod) en een Bijtprotocol. Beemsterboer vroeg ook om uitbreiding van uitlaatplekken. Beemsterboer: "Het probleem wordt steeds groter. Zeker met de nieuwe wijk de Blaricummermeent is het aantal honden enorm toegenomen. DAB is erg begaan met de dieren en is van mening dat het houden van een hond plezier moet geven, maar geen overlast voor anderen." 

!
Afbeelding
Eemjazz weer te bewoneren in de Johanneskerk Cultureel 17 aug, 17:15
Afbeelding
Sluis Blaricummermeent moet beperkt schutten door droogte Natuur en Milieu 17 aug, 12:23
Afbeelding
Openbare laadpaal in de BEL-gemeenten vaak dichtbij Natuur en Milieu 16 aug, 17:25
Afbeelding
Jazz Festival terug in Laren Cultureel 16 aug, 12:12
Afbeelding
Noodkreet Voedselbank voor een Algemeen Coördinator en ruimte voor winteropslag Algemeen 15 aug, 13:48
Afbeelding
Feestelijk borrel voor Larense vrijwilligers Buurt & wijk 15 aug, 07:56
Afbeelding
Carminis Consort met ‘Cantate et Laudate’ Cultureel 14 aug, 15:56

Uit de krant