Laatste raadsronde voor Martijn Gebbink (D66) | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo LaarderCourant.nl
Raadslid Martijn Gebbink tijdens de speech van de burgermeester.
Raadslid Martijn Gebbink tijdens de speech van de burgermeester. (Foto: Jacqueline Roest)

Laatste raadsronde voor Martijn Gebbink (D66)

  Politiek

EEMNES - D66-raadslid Martijn Gebbink heeft afscheid genomen van de raad. Hij gaat aan de slag op de Europese School van Brussel. Hij gaf de gemeenteraad mee "goed op het dorp te passen". "Het is een modern dorp met een mooi, historisch en maatschappelijk karakter", aldus Gebbink.

Niels Rood, die twee maanden terug afscheid nam als wethouder, keert als raadslid terug in de raad. Hij is samen met mevrouw S.M. Wiering-Penders (lid burgercommissielid) beëdigd.

Overwinning
Martijn Gebbink werd in april 2013 aangekondigd als iemand die bestuurlijke ervaring koppelt aan de wil om te veranderen en te vernieuwen, vertelde burgemeester Roland van Benthem in zijn speech. "Bij de verkiezingen van 2014 behaalde D66 in Eemnes een grootse overwinning en behaalde drie zetels. Als fractievoorzitter heb je in die periode beheerst je fractie door de toch soms turbulente tijden weten te loodsen. Een raadslid die aftrad, twee coalitiebreuken, het heeft je best veel tijd en energie gekost."

Schoolmeester
Van Bethem omschreef Gebbink als correct, fatsoenlijk, constructief en beleefd, maar ook als een 'beetje een schoolmeester'. "Als je toch de neiging weer kreeg om te overhoren, maar we doen niet aan House of Cards-achtige onderzoekscommissies in ons vergaderbestel van twee rondes en weer door. Ook was je minder een politiek dier dan jullie wethouder (Niels Rood, red.), je wilde ook nog wel eens rustig over dingen na denken en niet gelijk een besluit nemen. Die hectiek zul je vast niet gaan missen."

Gevaarlijk
De maatschappelijke carrière van Gebbink krijgt een nieuwe impuls in het mooie, maar wat verre Brussel. "Let een beetje op daar, Brussel is best gevaarlijk met Brusselse wafels, Belgische biertjes, friet, een mitraillette (een soort Belgische kapsalon zeg maar), Choux de Bruxelles (spruitjes) en natuurlijk de overheerlijke pralines uit de Koninginnegalerij. Kortom veel verlokkingen dus best gevaarlijk dat Brussel." Vervolgens bedankte hij Gebbink tot slot voor zijn inzet als voorzitter van de commissie Begroting & verantwoording, invaller bij sessies en rondes en de inbreng in het presidium. "De spotprent heb je al ontvangen, dus nu het beeld, bloemen en de eeuwige roem natuurlijk."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>