Ook worden er vuurtjes gestookt.
Ook worden er vuurtjes gestookt.

Zwerfvuil op Stichtse Strandje loopt volgens DAB spuigaten uit

Politiek

BLARICUM - Democratisch Alternatief Blarcium (DAB) gaat na het zomerreces mogelijk vragen stellen over het zwerfvuil op het Stichtse Strand. Zeker ten tijde van de hittegolven - maar ook buiten die warmteperioden - laten bezoekers van alles achter.

"De gemeente doet echt haar best om een mooi strand te creëren, maar met dit wangedrag is het water naar de zee dragen", zegt DAB-raadslid Ramona Beemsterboer. Ze vindt dat de politie extra moet surveilleren in de zomerse periode. Volgens een getuige heeft een groep van tien personen de troep op de foto gemaakt en achtergelaten.

Afschuwelijk
Overigens is het vervuilen van de strook langs de Stichtseweg niks nieuws. DAB-vrijwilligers ruimen al jarenlang iedere dag het zwerfvuil op. "Onlangs deed de gemeente Blaricum een oproep voor wie in aanmerking komt voor de titel 'Vrijwilliger van het Jaar'. Nou, DAB kent er wel een paar. Onze eigen DAB'ers die bijna dagelijks deze afschuwelijke rotzooi opruimen om ervoor te zorgen dat wij onbezorgd en veilig van ons strand kunnen genieten. Reken maar dat DAB dit lijstje namen gaat indienen", zegt Beemsterboer.

Rotzooi bij het Stichtse Strand.

Uit de krant