Wethouder Liesbeth Boersen-de Jong moet uitleg geven over de toewijzing van de huurwoningen in de Blaricummermeent.
Wethouder Liesbeth Boersen-de Jong moet uitleg geven over de toewijzing van de huurwoningen in de Blaricummermeent. Foto: Bob Awick

Coalitiepartij voelt wethouder aan de tand

Politiek

BLARICUM - Het lijkt erop dat de toewijzing van circa 45 huurwoningen in de Blaricummermeent niet correct is verlopen. "Er is duidelijk niet voldaan aan de spreiding van etnische achtergronden", zegt Hart voor Blaricum-raadslid Ilona de Haas.

Namens haar fractie stelt ze aan portefeuillehouder Liesbeth Boersen-de Jong (De Blaricumse Partij, DBP) kritische vragen rondom de toewijzing van de huurwoningen van woningbouwvereniging Gooi en Omstreken aan de Floris V Dreef en het appartementencomplex erachter. Hart voor Blaricum (HvB) wil onder meer weten welke mondelinge en schriftelijke afspraken Boersen-de Jong hierover heeft gemaakt met Gooi en Omstreken en welke wettelijke regelingen van toepassing zijn.

Onveilig
Ook klachten vanuit de buurt over de overlast van een groep bewoners van deze huurwoningen baart HvB grote zorgen. Zo zouden de speeltuintjes worden beheerst door de allochtone jeugd van deze huurwoningen en voelen andere kinderen zich daar onveilig. Ook het gerucht dat er in een van de tuinen een geslacht lam zou hebben gelegen, ontkent Haas niet. Wie is verantwoordelijk voor de handhaving en naleving van de gedragsregels en eisen aan het kwaliteitshandboek van de wijk, vraagt HvB daarom aan de wethouder.
 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant