V.l.n.r.: Léon, Kitty en Gerard.
V.l.n.r.: Léon, Kitty en Gerard. Foto: PR

Partij Democratisch Alternatief Blaricum groeit

Politiek

BLARICUM - DAB heeft afgelopen donderdag tijdens de ledenvergadering het nieuwe bestuur benoemd. Kitty Boos als voorzitter, Gerard Krijnen als secretaris en fractievertegenwoordiger Leon van Urk Dam als penningmeester. DAB is blij dat de bestuurstaken nu kunnen worden overgedragen aan serieuze en gedreven leden.

De partij groeit dus.  "En dat is echt geweldig" vindt raadslid Ramona Beemsterboer-van Urk Dam. "Als je terug kijkt naar hoe klein we zijn begonnen, is dit iets om trots op te zijn." Zelf kwam ze er wat later bij. "Maar ik was betrokken bij de ontwikkeling en groei naar een echte politieke partij in de Blaricumse raad. Inmiddels hebben we, voor een kleine partij, verrassend veel leden en het aantal stijgt." Beemsterboer-van Urk Dam vertegenwoordigd samen met Rob Bruintjes de twee zetels in de gemeenteraad.

DAB heeft de quote 'Het gaat best goed... maar het kan zoveel beter'. Inwoners moeten gehoord worden. "Nee is ook een antwoord, niet leuk, maar altijd beter dan niets. Communicatie tussen gemeente en inwoners is voor DAB cruciaal."

DAB werkt al hard aan een 'toegankelijk Blaricum'. En we zijn momenteel ook bezig met het uitzetten van een reeds door DAB opgezet initiatief 'Blaricum schoon'. Naast een aantal trouwe leden, die iedere dag om 07.30 uur met vuilniszakken richting het Stichtse strand gaan om daar afval op te ruimen, is er nog een DAB-kanjer die niet opgeruimde hondenpoep op 't Harde opruimt. En dan hebben we onze nieuwe voorzitter en secretaris die al twee keer een schoonmaakactie hebben georganiseerd in hun wijk. DAB heeft deze initiatieven geadopteerd met de intentie de initiatieven uit te breiden door heel Blaricum. Niets is fijner dan een schoon en opgeruimde straat, park of wijk.

Uit de krant