Afbeelding
Foto: HvB

Fusie van de baan - Duidelijkheid voor ambtenaren

Politiek

BLARICUM - "Na een aantal jaren van onzekerheid is er voor onze ambtenaren van de BEL-combinatie nu eindelijk duidelijkheid", zegt Willem Pel, fractievoorzitter van Hart voor Blaricum (HvB).

Vandaag kwam rond het middaguur het nieuws dat de provincie Noord-Holland heeft besloten de arhi-procedure waarmee een fusie van Blaricum, Laren en Huizen op de rit was gezet te stoppen. Aanleiding daarvoor is een onlangs gepubliceerd concept-beleidskader voor gemeentelijke herindelingen van minister Ollongren BZK.

Pel: "Tegen de verwachting van Noord-Holland in wordt de rol van de provincie bij gemeentelijke herindelingen niet versterkt. Draagvlak binnen gemeenten en bewezen bestuurskracht zijn maatgevend. Draagvlak voor een fusie ontbreekt en bestuurskracht van Blaricum is voldoende bewezen. De provincie verwacht daarom onvoldoende steun voor Gooise herindelingen in het parlement. Blaricum blijft zelfstandig en kan dankzij dit besluit haar eigen identiteit optimaal behouden."

De fractievoorzitter zegt graag te blijven samenwerken met de andere buurgemeenten en in de regio. "Wij danken allen die ons in de strijd voor zelfstandigheid hebben bijgestaan, niet in de laatste plaats de vele inwoners die ons hierin hebben gesteund. Wij hebben volop vertrouwen in onze eigen kracht en verantwoordelijkheid om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien. Blaricum blijft Blaricum!"



 

Uit de krant