Tijdens een raadsvergadering van Laren.
Tijdens een raadsvergadering van Laren. (Foto: JR)

Standje voor fractievoorzitter Liberaal Laren

  Politiek

LAREN - Collega-raadsleden van Jacqueline Timmerman (fractievoorzitter Liberaal Laren) hebben haar een standje gegeven naar aanleiding van de column 'Ondermijnen heeft veel gezichten' in het Larens Journaal van 16 november jongstleden. Timmerman heeft het daarin onder meer over zaken die letterlijk onder de tafel via WhatsApp en Twitter worden bepaald.

De motie vreemd aan de orde jegens Timmerman kwam als een konijn uit de hoge hoed: hij was niet bij aanvang van de vergadering gemeld. Larens Behoud, VVD, D66 en CDA stelden daarmee haar vertrouwelijkheid ter discussie. Wim van der Zwaan (LB) deed het woord en sprak namens zijn collega's zijn afkeuring uit over de inhoud van het artikel. Het spreekt voor zich dat de motie is aangenomen.
Timmerman, die zich niet de mond liet snoeren en voorstelde de telefoons voor aanvang van vergaderingen in te leveren, zei dat het droevig gesteld is met de openbaarheid van bestuur in Laren. "Het gevolg is de dood aan de boodschapper, want de waarheid mag kennelijk niet worden onthuld. Juist nu we zelfstandig blijven is zuiverheid en openbaarheid van bestuur van het allergrootste belang voor de toekomst van Laren. De democratie is in gevaar." Het ervaren raadslid Maria Klingenberg (LL) was pisnijdig: "Het is een schande wat hier gebeurt. Zo'n droevige vergadering als vanavond heb ik nog nooit meegemaakt."
De raadsvergadering van 19 december komt te vervallen. De raad komt op 30 januari weer bijeen.

Meer berichten