De natuurbrug. Pal daarbij ligt Utopia.
De natuurbrug. Pal daarbij ligt Utopia. (Foto: Google Earth)

D66: 'Utopia verstoort leven op de natuurbrug Laarderhoogt'

  Politiek

LAREN - Het televisieprogramma Utopia verstoort het leven op de natuurbrug Laarderhoogt. Dat meent D66-fractievoorzitter Nico Wegter. Hij heeft vragen gesteld aan het college en zegt dat het Utopia-terrein zich bevindt ruim binnen de verplichte bufferzone waar geen bebouwing c.q. activiteit mag plaatsvinden.

Die bufferzone is niet door D66 verzonnen, maar komt voort uit een onderzoek door de Universiteit van Wageningen.
"Het natuurtraject pal voor de natuurbrug aan de westelijke kant van de A1 baadt 's avonds in een zee van licht door de aanwezigheid van Utopia en regelmatig schallen uit de luidsprekers berichten voor de bewoners", aldus Wegter. "Naar ons idee zal de natuurbrug, als er al dieren overheen gaan, op deze manier nutteloos zijn voor de beoogde diersoorten. De vergunning voor die verlichting lijkt ons in strijd met de voorwaarden voor en besluiten over de natuurbruggen."
D66 wil weten of er voor deze (tijdelijke) locatie een vergunning is verleend en/of hierin de verlichtings- en de eventuele geluidsoverlast zijn meegenomen. Ook wil D66 weten of de betrokken partijen Goois Natuurreservaat (GNR) en de provincie gekend zijn bij het verlenen van die vergunning.

Meer berichten