Het plangebied Oude Dorp.
Het plangebied Oude Dorp.

Gemeente Blaricum hard onderuit bij RvS

  Politiek

BLARICUM - Bij de Raad van State (RvS) diende vrijdag een zitting over het bestemmingsplan 'Blaricum Dorp 2018' dat de gemeenteraad van Blaricum heeft vastgesteld. Een gemakzuchtig vastgesteld bestemmingsplan. Dat is samengevat het zware verwijt van de Raad van State aan de gemeenteraad van Blaricum. Vaststaat dat het plan op meerdere onderdelen moet worden hersteld. Als het niet al meteen door de Raad wordt vernietigd.

Alleen al bij de regeling voor twee percelen aan de Schapendrift regende het verwijten van de Raad. Bij een van die percelen heeft de gemeenteraad met het bestemmingsplan een illegaal aangelegde oprit bij een woning achteraf gelegaliseerd. De kwestie heeft ervoor gezorgd dat de eigenaren van die woning ruzie hebben gekregen met de eigenaren van een achtergelegen bedrijf.
"Die ruzie had voorkomen kunnen worden als de gemeenteraad ook oog zou hebben gehad voor de belangen van dat bedrijf", stelde een van de rechters van de Raad. De belangen van dat bedrijf zijn niet onderzocht, moest ook de woordvoerder van de gemeente erkennen.
 

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten