Wethouder Stam is de verwijten aan zijn adres zat.
Wethouder Stam is de verwijten aan zijn adres zat. (Foto: Bob Awick)

Wethouder Ton Stam: 'Veel geblaat, maar weinig wol'

  Politiek

LAREN - Wethouder Ton Stam is teleurgesteld in Liberaal Laren. Deze partij blijft zeuren over de aangenomen Bouwnota, maar komt zelf niet met een constructief tegenvoorstel.

"Maria Klingenberg mag zeggen wat ze wil. Ik slaap er niet minder om, maar het lijkt een persoonlijke aanval op de wethouder en dat is onfatsoenlijk", zegt Stam. De wethouder reageert hiermee op de aantijgingen van Liberaal Laren (LL) dat Laren met de bouwplannen van Stam 'dichtslibt' en een 'appartementendorp' wordt. "Ik heb het idee dat zij ergens anders woont. Het is veel geblaat, maar weinig wol."

Stam voelt de behoefte zich te verantwoorden over de met een meerderheid door de gemeenteraad aangenomen Bouwnota, waarin de contouren voor binnenstedelijke ontwikkeling worden weergegeven. "De werkelijkheid zit namelijk anders in elkaar. De suggestie die gewekt wordt dat ik er achterbakse spelletjes op na houdt, vind ik grenzen overgaan", zegt hij.
Laren heeft afspraken gemaakt dat er niet gebouwd gaat worden op de gronden van het Goois Natuurreservaat en de engen, en ook worden er geen percelen gesplitst. "Maar we staan wel voor een bouwopdracht", meldt Stam, die op verzoek van de gemeenteraad deze nota met bouwmogelijkheden heeft geschreven. "Vervolgens wordt er een democratisch besluit genomen (10-4, Maria Klingenberg was wegens begrafenis afwezig, red.) en nu zegt Liberaal Laren de voorstellen van het college niet te pruimen. Prima als je tegenstemt - dat is je goed recht - maar Larens Behoud, D66 en VVD zeggen prima met deze nota te kunnen werken."

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten