Bert Barkmeijer (m) samen met Peter Smit (lijsttrekker VVD Waterschap AGV) en Marjolein Groot Koerkamp-Kappert.
Bert Barkmeijer (m) samen met Peter Smit (lijsttrekker VVD Waterschap AGV) en Marjolein Groot Koerkamp-Kappert.

VVD'er Barkmeijer wil Gooiergracht zo snel mogelijk samen aanpakken

  Politiek

LAREN - "De Gooiergracht, de gracht die de grens vormt tussen Laren, Blaricum en Eemnes, ziet er idyllisch uit maar is in werkelijkheid al heel lang een smeerpijp in een verwaarloosde omgeving", zegt Bert Barkmeijer (VVD) uit Laren. Hij is kandidaat nummer 6 voor de verkiezingen van 20 maart voor het Waterschap.

De VVD'er meldt dat de gemeenten de omgeving willen aanpakken. "Het water lijkt helder bevat onder meer medicijnresten. En onder het water ligt een laag slib die ook vervuild is. Daar ligt ook een taak voor het waterschap Amstel Gooi en Vecht. Redenen genoeg voor Barkmeijer om in actie te komen en de gezamenlijke aanpak van de Gooiergracht op de agenda te zetten: "Samen de opgaven voor deze historische gracht en de omgeving aanpakken. Het biedt kansen voor de Laren en Blaricum om de wateroverlast bij intensieve hoosbuien op te lossen door de capaciteit van de afwatering van schoon regenwater richting Gooiergracht te benutten. Het echte rioolwater komt daardoor onverdund bij de rioolwaterzuivering in Blaricum. Dat is weer prettig voor het waterschap."

Barkmeijer voegt er nog aan toe: “De afgelopen jaren heeft Peter Smit, onze dagelijks bestuurder bij het waterschap zich met succes ingezet voor het gezamenlijk met gemeenten, inwoners en bedrijven aanpakken van problemen. Met gemeenten doen het we het namelijk voor dezelfde 'klant', de inwoners. De omgeving van de Gooiergracht is ook zo'n kans. Wel zo effectief en dus goedkoper voor de inwoners als belastingbetaler."

Er is ook een stemwijzer voor het waterschap Amstel Gooi en Vecht: www.agv.mijnstem.nl.

Meer berichten