DAB geeft de moed niet op; strijden voor de kermis! | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Beemsterboer en Bruintjes op het terras bij Moeke Spijkstra.
Beemsterboer en Bruintjes op het terras bij Moeke Spijkstra. (Foto: DAB)

DAB geeft de moed niet op; strijden voor de kermis!

  Politiek

BLARICUM - Democratisch Alternatief Blaricum (DAB) legt zich er nog altijd niet bij neer dat het college het kermisevent versobert door geen buitenfeesten met live-muziek toe te staan.

Het Vitus gaat over tot besloten feesten, d'Ouwe Tak gaf eerder al aan op zaterdag helemaal niet op te gaan en wat Moeke Spijkstra doet, is niet bekend.

Boze mensen
Ramona Beemsterboer en Rob Bruintjes van DAB trokken er paaszaterdag op uit en streken neer bij de drie horecagelegenheden. "Drie kwartier filmen was ons idee, maar het werd uiteindelijk tweeënhalf uur", aldus het tweetal dat vooral veel boze mensen heeft gesproken.

Om zeep geholpen
Eerder stroomde hun mailbox ook al vol met berichten waarin Blaricummers hun ongenoegen uitte. De Blaricumse Aimée Brendel (in de vorige raadsperiode raadslid voor Hart voor Blaricum) vindt dat de Blaricumse kermis om zeep wordt geholpen. Ze heeft haar lidmaatschap per direct opgezegd.

Genegeerd
In het ruim zeven minuten durende filmpje leggen Beemsterboer en Bruintjes ook uit hoe de coalitie te werk gaat, waarbij de oppositie eigenlijk wordt genegeerd.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>