Foto: Albert van der Linden

Petitie voor steun aan Blaricum Beach

  Politiek

BLARICUM - "Door middel van deze petitie willen wij duidelijk maken dat veel mensen plezier hebben op het mooi opgeknapte strand van Blaricum en de bouw van de strandtent Blaricum Beach."

Dat schrijft mede-eigenaar Marita Steenbeek van Blaricum Beach op de vandaag gestarte online petitie die zij is gestart met daarbij de oproep aan de lokale politiek om de succesvolle strandtent en het daarbij horende opgeknapte strand te blijven steunen. De petitie is rond 15.00 uur al ruim 600 keer ondertekend. 

Aanleiding voor de petitie is het bezwaar van de Vrienden van het Gooi (VVG) tegen de verleende vergunning voor de tijdelijke horeca. En dan gaat het niet zozeer om de huidige locatie, die vorige maand werd geopend en dit najaar meer weggaat, maar om het echte strandpaviljoen dat er daarna voor tien jaar moet komen. "Het gebied is weliswaar door de gemeente aangewezen voor recreatie, maar is vervolgens door de provincie aangewezen als natuur", aldus woordvoerder Dolf van Elten van de VVG.

De commissie Beroep en Bezwaar van de BEL Combinatie gaat het bezwaarschrift beoordelen en komt met een advies terug naar het college. In de tussentijd - vanavond is er een hoorzitting - komt Steenbeek met de petitie. Zij legt uit dat er bezwaar is ingediend tegen de bouw van Blaricum Beach en het mooi opgeknapte strand omdat dit de natuur geen goed zou doen. "Maar de gemeente heeft er juist voor gezorgd dat het er beter en mooier op is geworden. De strandtent Blaricum Beach voorziet ook in een enorme behoefte van alle bewoners van Blaricum en omgeving. En juist hierdoor is het schoner/mooier/beter/veiliger geworden."

De online petitie ondertekenen kan HIER.

Meer berichten