Afbeelding
Foto: Bob Awick

Aantal klachten in BEL-gebied blijft laag

Politiek

BEL - Inwoners van Blaricum, Eemnes en Laren hebben in 2018 weliswaar iets meer klachten bij de BEL-combinatie en BEL-gemeenten ingediend dan het jaar ervoor, maar met een totaal van slechts zeventien klachten (+ vijf) is er weinig reden tot zorgen.

"Het aantal en type klachten is - gelet op de omvang van de BEL organisatie - niet dusdanig dat daaruit een verontrustend beeld blijkt op grond waarvan (direct) actie dient te worden ondernomen", staat in het jaarverslag van de klachtencoördinator 2018. De afdelingen dienstverlening en bejegening ontvingen met negen en vijf de meeste klachten. Blaricum is met acht van de zeventien klachten de 'winnaar' van 2018, op de voet gevolgd door Laren met zeven. Eemnes blijft met maar twee klachten ver achter.

Maar bij het zien van de totale cijfers blijkt inderdaad dat er geen sprake is van een verontrustend beeld. Zo ontvingen de drie gemeenten afzonderlijk pakweg veertienduizend telefoontjes via hun eigen Klant Contact Centrum. In Blaricum werden hielpen we 8.237 inwoners met producten voor burgerzaken aan de balie geholpen en 1.417 meldingen openbare ruimte in behandeling genomen.

In Eemnes werden 3.732 inwoners met producten voor burgerzaken aan de balie geholpen en 1.235 meldingen openbare ruimte in behandeling genomen. Laren tot slot hielp 4.668 inwoners met producten voor burgerzaken aan de balie en nam 1.540 meldingen openbare ruimte in behandeling.

Uit de krant