Wethouder Karin van Hunnik (r) tekent de stukken.
Wethouder Karin van Hunnik (r) tekent de stukken. (Foto: Gemeente Laren)

Afspraken over afronden Wmo-vervoer Latax in Laren

  Politiek

LAREN - De gemeente Laren heeft vanmiddag een overeenkomst getekend waarin de afspraken staan om het Wmo-vervoer van Latax te beëindigen. Volgens de gemeente zijn er goede afspraken gemaakt, zodat de dienstverlening zorgvuldig kan worden afgerond. Latax blijft tot 1 juli 2021 het Wmo-vervoer nog verzorgen.

In februari maakte de gemeente Laren bekend dat zij de overeenkomst met Latax voor het Wmo-vervoer moest beëindigen. De overeenkomst voldeed niet aan de regelgeving van de Aanbestedingswet en werd daarom opgezegd. De afgelopen periode vonden er gesprekken plaats met Latax over de afronding van de dienstverlening. 

In de gesprekken is onder andere afgesproken dat Latax tot juli 2021 het Wmo-vervoer in Laren zal blijven verzorgen op een gelijkwaardig kwaliteitsniveau. Vanaf 1 juli 2021 neemt de regio Gooi en Vechtreek het Wmo-vervoer over.

Overgang
Wethouder van Hunnik: “Ik vind het heel belangrijk dat we goede afspraken hebben kunnen maken over de afronding van de dienstverlening met Latax. Met name voor gebruikers is het van belang om te weten waar zij aan toe zijn. En het geeft ons de tijd om de overgang naar de nieuwe vervoerder goed en zorgvuldig voor te bereiden.”

Gebruikers van de Wmo-vervoersvoorziening ontvangen een brief van de gemeente over de gemaakte afspraken en de voortzetting van het Wmo-vervoer.

Meer berichten