<p>Hoe ziet de toekomst van Eemnes er uit in 2030? Die vraag mogen bewoners beantwoorden.</p>

Hoe ziet de toekomst van Eemnes er uit in 2030? Die vraag mogen bewoners beantwoorden.

(Foto: Vranz VanMaaren)

Eemnes gestart met Toekomstvisie 2030

  Politiek

EEMNES - De gemeente Eemnes is gestart met het proces om te komen tot een Toekomstvisie Eemnes 2030. Eemnessers kunnen daar de komende tijd over meedenken.

Wat voor gemeente willen we over tien jaar zijn en wat moet daarvoor gebeuren? Wat moeten we koesteren in Eemnes, wat moeten we verbeteren en hoe bereiden we ons voor op de veranderende wereld? Allemaal vragen die de gemeente de komende tijd samen met haar inwoners, ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties gaat beantwoorden.

Strategisch document
Een toekomstvisie is een strategisch document waar de gemeente de komende jaren haar beleid aan kan toetsen en de basis vormt voor belangrijke keuzes. Als je weet waar je over tien jaar wilt staan, dan kan je op basis daarvan de acties die je nu moet ondernemen bepalen.

Het toekomstvisietraject is eind september officieel afgetrapt met leerlingen van verschillende basisscholen. Zij bleken verrassend veel ideeën te hebben voor hun gemeente in de toekomst. Zoals een plek om in de zomer te zwemmen, veel bomen en een middelbare school.

Treinstation
Ook een metro- of treinstation is zeer welkom. En een steentje bijdragen aan de milieuopgave is belangrijk: leerlingen zien graag minder zwerfafval. Maar het allerbelangrijkste: ‘Eemnes moet een gemeente zijn met gelukkige inwoners.’

De komende maanden krijgen alle Eemnessers de kans om mee te denken en mee te praten. Zo ontvangt ieder huishouden in Eemnes een ansichtkaart op de mat. Op deze kaart kunnen inwoners hun droom voor toekomstig Eemnes schrijven, en deze gratis terugsturen naar de gemeente. Daarnaast kunnen inwoners hun mening geven via een online vragenlijst.

Vier toekomstscenario’s
Op basis van alle verzamelde meningen, ideeën en dromen worden vier toekomstscenario’s geschreven. Dat zijn verhalen over hoe de toekomst van Eemnes er mogelijk uit kan zien. En ook daar mogen alle Eemnessers op reageren.

Alle reacties van inwoners, ondernemers en verenigingen worden gebruikt bij de ontwikkeling van de visie. Het college en de gemeenteraad nemen uiteindelijk een besluit over de visie. Meer informatie staat op: www.eemnes.nl/eemnes2030.

Meer berichten