Haar man Hans heeft het lintje opgespeld bij Ineke.
Haar man Hans heeft het lintje opgespeld bij Ineke. Foto: Gemeente Blaricum

Afscheid van raadslid Ineke Breet-Roestenburg

Politiek

BLARICUM De gemeenteraad heeft dinsdagavond tijdens de raadsvergadering digitaal afscheid genomen van raadslid Ineke Breet-Roestenburg.

Ook heeft Ineke Breet een koninklijke onderscheiding van burgemeester Joan de Zwart-Bloch gekregen omdat ze dertien jaar als raadslid actief is geweest. Ze is benoemd tot Lid van de Orde van Oranje-Nassau. Het koninklijke lintje werd ‘s avonds, tijdens de digitale gemeenteraadsvergadering, door haar man Hans opgespeld.

Hart en ziel

Ineke is ruim zeventien jaar in de Blaricumse politiek actief geweest, waarvan dertien jaar als raadslid. Ze heeft zich als raadslid altijd met hart en ziel ingezet voor de belangen van de inwoners van Blaricum zonder het algemeen belang uit het oog te verliezen.

In 2003 is ze begonnen als commissielid en een jaar later als raadslid in het gemeentehuis Nederheem van Blaricum. Ineke heeft in de loop der jaren met veel plezier haar steentje bijgedragen aan diverse nieuwe ontwikkelingen zoals het Centrumplan Bijvanck, de Blaricummermeent, de BEL samenwerking, Veiligheidsregio G & V, het Sociaal Domein, de HOV en het renoveren van Sportpark Oostermeent. Ook heeft ze zich hard gemaakt voor het behoud van de zelfstandigheid van Blaricum.

Stokje overgedragen

Als raadslid van de Blaricumse Partij draagt Ineke het stokje over aan de fractievertegenwoordiger, René Kemperman, die meteen werd geïnstalleerd. René Kemperman is geen nieuwkomer in de Blaricumse politiek. Hij is de laatste jaren actief geweest als fractievertegenwoordiger van De Blaricumse Partij. Ineke krijgt nu de mogelijkheid om zich te gaan richten op nieuwe doelen in haar leven. “Ik kijk terug op een hele mooie tijd”, vertelt Ineke. “De Blaricumse Partij heeft mij de kans geboden om mij te ontwikkelen op politiek gebied. Ook kijk ik terug op een prettige samenwerking. Blaricummers die mee willen denken over de toekomst van Blaricum raad ik daarom aan kennis te gaan maken met de Blaricumse gemeenteraad. Misschien wordt u dan ook wel net zo enthousiast als dat ik de afgelopen jaren ben geweest.”

Groot project

Uitgerekend op de avond van Inekes afscheid werd er in de gemeenteraad weer gesproken over een groot project in de Bijvanck: het budget voor de renovatie van de wijk. Het scheidende raadslid zei ervan overtuigd te zijn dat het project in vertrouwde handen is bij de raad, waarvan Ineke nu geen deel meer uitmaakt.

Uit de krant