Ouders in de Blaricummermeent kwamen in opstand tegen het gemis van veilige oversteekplaatsen voor hun kinderen.
Ouders in de Blaricummermeent kwamen in opstand tegen het gemis van veilige oversteekplaatsen voor hun kinderen.

Wethouder: ‘Veiligheid voorop bij route HOV-bus in Blaricum’

Politiek

BLARICUM - Wethouder Anne-Marie Kennis heeft donderdag tijdens een webinar bevestigd dat voor zowel de gemeente als de provincie de veiligheid voorop staat als het om de snelle bus, ook wel HOV genoemd, gaat.

Eind 2022 gaan er meer snellere bussen rijden tussen Huizen en station Hilversum. Deze bussen stoppen ook in Blaricum. Hiervoor wordt er een P+R-plaats en een bushalte aangelegd aan de Stichtseweg. Afgelopen donderdag 27 mei namen circa 60 personen deel aan een webinar dat de gemeente Blaricum hierover organiseerde.

Wethouder Anne-Marie Kennis tijdens dit webinar: “Voor zowel de gemeente als de provincie Noord-Holland staat veiligheid voorop. Daarom heeft de gemeente eerder dit jaar aan een onafhankelijk bureau gevraagd om een verkeersveiligheidstoets uit te voeren. Hierdoor kwamen knelpunten op de Stroomzijde en bij de Gordiaanse Knoop aan het licht, die de gemeente gaat oplossen.”

Zorgen bewoners
In Blaricum loopt de busroute via de Stroomzijde en de Stichtseweg. Bewoners langs de busroute hebben de afgelopen periode hun zorgen geuit, vooral over de veiligheid van (schoolgaande) kinderen, de snelheid van de bus en het aantal bussen dat over de Stroomzijde kan gaan rijden.

Welke specifieke maatregelen genomen worden is nog niet duidelijk. Tijdens de bijeenkomst werden verschillende voorbeelden genoemd. Zo is gesproken over het aanpassen van de Gordiaanse Knoop en het autovrij maken van de Stroomzijde tussen de Gordiaanse Knoop en de Aristoteleslaan. Ook wordt er een oplossing gezocht voor de oversteek ter hoogte van de Gooische Dreef en het ´witte pad´.

Verkeerstoets
Deze maatregelen worden nu met een onafhankelijke verkeerstoets op effectiviteit en gevolgen beoordeeld. Naar verwachting is deze afweging in juli gemaakt en verwerkt in een integraal plan.

Dit wordt besproken met de klankbordgroep, een afvaardiging van omwonenden in de nabijheid van busroute. Vervolgens wordt dit toegelicht aan de gemeenteraad. Na goedkeuring door de raad later dit jaar, kan het plan verder worden uitgewerkt.

!
Afbeelding
Eemjazz weer te bewoneren in de Johanneskerk Cultureel 17 aug, 17:15
Afbeelding
Sluis Blaricummermeent moet beperkt schutten door droogte Natuur en Milieu 17 aug, 12:23
Afbeelding
Openbare laadpaal in de BEL-gemeenten vaak dichtbij Natuur en Milieu 16 aug, 17:25
Afbeelding
Jazz Festival terug in Laren Cultureel 16 aug, 12:12
Afbeelding
Noodkreet Voedselbank voor een Algemeen Coördinator en ruimte voor winteropslag Algemeen 15 aug, 13:48
Afbeelding
Feestelijk borrel voor Larense vrijwilligers Buurt & wijk 15 aug, 07:56
Afbeelding
Carminis Consort met ‘Cantate et Laudate’ Cultureel 14 aug, 15:56

Uit de krant