De gemeente Laren moet vóór 1 juli 2021 nog vier verblijfsgerechtigden van een woning voorzien.
De gemeente Laren moet vóór 1 juli 2021 nog vier verblijfsgerechtigden van een woning voorzien. Foto: Pexels

Mogelijk minder huisvesting voor verblijfsgerechtigden Laren

Politiek

LAREN -  De opgave van de gemeente Laren om in de eerste helft van 2021 negen verblijfsgerechtigden te huisvesten, is nog niet behaald. De gemeente Laren moet namelijk vóór 1 juli 2021 nog vier personen van een woning voorzien. 

Aan het begin van 2021 konden er enige tijd geen verblijfsgerechtigden worden gehuisvest, in verband met de coronamaatregelen. Daarnaast waren er te weinig veranderingen in de sociale woningvoorraad. 

De opgave om nog vier asielzoekers met een verblijfsvergunning een vaste woning te geven, zal echter wel behaald worden. Dit laat de gemeente begin juni weten in een informatiebrief. Er komt namelijk binnenkort een woning vrij voor een gezin van drie tot vier personen.

Een interventie vanuit de Provincie, die toezicht houdt op deze gemeentelijke taakstelling, zal hierdoor niet nodig zijn. Wel zal er uiterlijk in juli 2021 een evaluatie worden uitgevoerd door de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid. Het doel van de evaluatie is om de grootte van de taakstelling zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de werkelijke afhandeling van vergunningaanvragen. Hieruit kan een bijstelling voortkomen van de opgave voor de tweede helft van 2021, te weten acht personen.

Uit de krant