‘Welke actieve rol kunt u als inwoner speler?’
‘Welke actieve rol kunt u als inwoner speler?’ Foto: Pexels

Cursus Politiek Actief voor Eemnessers

Politiek

EEMNES - De gemeenteraad van Eemnes heeft speciaal voor inwoners de cursus Politiek Actief opgezet. Hiermee wil de raad Eemnessers de mogelijkheid bieden een kijkje te nemen in de lokale politieke keuken. Daarnaast wil de gemeente inwoners enthousiast maken om politiek actief te worden. 

Vragen als ‘Welke actieve rol kunt u als inwoner speler?’ en ‘Wat is aan de Rijksoverheid, wat is aan de gemeente?’ komen aan bod tijdens Politiek Actief. “De cursus is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn”, legt de gemeenteraad uit. “Er zijn ook veel inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook voor deze inwoners is de cursus heel interessant.”

De cursus bestaat uit vijf gratis bijeenkomsten in september. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten, waarmee deelnemers hun politieke vaardigheden kunnen verbeteren. “Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen”, vertelt de gemeenteraad. De cursus wordt verzorgd in samenwerking met ProDemos, www.prodemos.nl

Politiek Actief vindt plaats op 2, 9, 16, 23 en 27 september. Heeft u belangstelling? Geef u op door een mail te sturen naar: griffier@eemnes.nl (graag opgeven voor maandag 30 augustus).

Uit de krant