De gratis cursus bestaat uit drie bijeenkomsten.
De gratis cursus bestaat uit drie bijeenkomsten. Foto: Pexels

Cursus Politiek Actief voor Blaricummers

Politiek

BLARICUM - De gemeente Blaricum organiseert in samenwerking met ProDemos op 25 oktober, 1 november en 8 november de cursus ‘Politiek Actief’. Met de cursus wil de gemeenteraad Blaricummers zowel de mogelijkheid bieden een kijkje te nemen in de lokale politieke keuken, als enthousiast maken om politiek actief te worden. 

De cursus Politiek Actief was nog nooit eerder in Blaricum georganiseerd, maar dit jaar kwam de vraag vanuit het presidium om in het kader van de komende gemeenteraadsverkiezingen in 2022 een activiteit te organiseren voor Blaricummers. Het doel hiervan is om interesse voor de lokale politiek op te wekken.

Vragen als ‘Welke actieve rol kunt u als inwoner speler?’ en ‘Wat is aan de Rijksoverheid, wat is aan de gemeente?’ komen aan bod tijdens Politiek Actief. “De cursus is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn”, legt de gemeente uit. “Er zijn ook veel inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook voor deze inwoners is de cursus heel interessant.” 

De gratis cursus bestaat uit drie bijeenkomsten. Hierin wordt stilgestaan bij de staatsinrichting, gemeente en gemeenteraad. Theorie zal worden afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en de deelnemers zullen ook lokale politici en bestuurders ontmoeten, om ervaringen uit de praktijk te horen. De cursus kan worden afgesloten met het bijwonen van een raadsvergadering van Blaricum op dinsdag 23 november.

Heeft u belangstelling? Geef u op door een mail te sturen naar griffie@blaricum.nl. Opgeven kan tot 29 september.

Uit de krant