Gemeentehuis Laren.
Gemeentehuis Laren. Foto: Carin van den Berg

Gemeente Laren richt jongerenraad op: “Zodat ook de stem van jongeren formeel wordt gehoord”

Politiek

LAREN - De gemeente Laren vindt het belangrijk dat jongeren meehelpen besluiten te nemen over zaken die voor hen bedoeld zijn. Daarom heeft de gemeenteraad voorgesteld om een jongerenraad op te richten. Hiervoor is het Instellingsbesluit Jongerenraad gemeente Laren per 1 oktober 2021 ingegaan.

De gemeente heeft participatie hoog in het vaandel staan. “Daarom is het belangrijk dat ook jongeren worden vertegenwoordigd met betrekking tot beleidsmatige ontwikkelingen die hen aangaan”, aldus de gemeente. “Aansluitend op de reguliere werkwijzen met betrekking tot kinderen en jongeren is daarom het idee opgevat om een jongerenraad op te richten, zodat ook de stem van jongeren formeel wordt gehoord en doorgegeven.” De leden zullen tenminste vier keer per jaar bij elkaar komen om te praten en actief te adviseren over verschillende politieke onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen en jongeren in Laren. 

Het idee wordt verder opgepakt in samenwerking met Versa Welzijn, tijdens de werving van de jongerenraad. Deze zal via gemeentelijke communicatiekanalen, sociale media en huis-aan-huis bladen en Versa worden uitgezet. Ook de betrokken partners zetten zich hierbij in. 

Uit de krant