Provinciale wegen, fietspaden  en aansluitingen worden in Noord-Holland verbeterd op milieuvriendelijke wijze met hulp van de provincie.
Provinciale wegen, fietspaden en aansluitingen worden in Noord-Holland verbeterd op milieuvriendelijke wijze met hulp van de provincie. Foto: Provincie NH

Provincie Noord-Holland ondersteunt gemeenten bij verduurzaming van wegen en fietspaden

Politiek

LAREN/BLARICUM - De provincie Noord-Holland levert dit jaar een bijdrage van ruim 15,7 miljoen euro aan verschillende lokale verkeersprojecten. De projecten dragen bij aan betere fietspaden en veiligere wegen.

Ook gaat de provincie gemeenten ondersteunen om bij wegwerkzaamheden milieuvriendelijkere materialen en machines in te zetten. 

Verkeersongevallen
De provincie heeft de ambitie het aantal verkeersongevallen in Noord-Holland fors terug te dringen. De meeste ongelukken gebeuren op lokale wegen en fietspaden.

Ook wil de provincie de bereikbaarheid van de Noord-Hollandse regio’s per fiets flink verbeteren. Het geld is daarom ook bedoeld voor het opwaarderen van regionale fietspaden en het aanleggen van extra snelle doorfietsroutes.  

Milieuvriendelijke aanpassingen 
Samen met de gemeenten kijkt de provincie of milieuvriendelijk asfalt kan worden gebruikt of dat er straatverlichting kan worden hergebruikt.

Verder stelt de provincie Noord-Holland dit jaar ook in totaal 750.000 euro beschikbaar voor woningen die direct aan provinciale wegen liggen.

Erfaansluitingen
Het geld kunnen de bewoners gebruiken om hun aansluiting op de weg verkeersveiliger te maken.

In 2021 was deze subsidie voor het eerst beschikbaar en met de vorig jaar toegekende bedragen, worden de eerste acht erfaansluitingen aangepakt.

Meer informatie over verkeerssubsidies van de provincie Noord-Holland in 2022 is te vinden op noord-holland.nl/verkeerssubsidies.

!
Afbeelding
Eemjazz weer te bewoneren in de Johanneskerk Cultureel 17 aug, 17:15
Afbeelding
Sluis Blaricummermeent moet beperkt schutten door droogte Natuur en Milieu 17 aug, 12:23
Afbeelding
Openbare laadpaal in de BEL-gemeenten vaak dichtbij Natuur en Milieu 16 aug, 17:25
Afbeelding
Jazz Festival terug in Laren Cultureel 16 aug, 12:12
Afbeelding
Noodkreet Voedselbank voor een Algemeen Coördinator en ruimte voor winteropslag Algemeen 15 aug, 13:48
Afbeelding
Feestelijk borrel voor Larense vrijwilligers Buurt & wijk 15 aug, 07:56
Afbeelding
Carminis Consort met ‘Cantate et Laudate’ Cultureel 14 aug, 15:56

Uit de krant