Rianne Boersen
Rianne Boersen Foto: De Blaricumse Partij

Rianne (16) jongste kandidaat op kandidatenlijst De Blaricumse Partij

Politiek

BLARICUM - Rianne Boersen (16) staat op de kandidatenlijst op plaats 5 van De Blaricumse Partij. Hiermee is zij de jongste kandidaat in Blaricum.

Als Rianne bij de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart als raadslid gekozen wordt zal zij nog 2 jaar moeten wachten tot zij daadwerkelijk wordt toegelaten tot de gemeenteraad van Blaricum.

In de tussentijd zal een ander lid van de partij voorlopig haar plaats innemen. Rianne is zeer recent 16 jaar geworden en is geboren en getogen in Blaricum.

Nichtje
Zij is een nichtje van lijsttrekker Liesbeth Boersen, zit op het VWO van SG Huizermaat en moest ‘oom’ zeggen tegen kunstenaar Gradus Lanphen, de creator van de houten Erfgooiersboom.

Het bronzen afgietsel ervan staat nog altijd bij de muziektent en in menig huiskamer de kleine versie.

Jongeren
Op de vraag waarom Rianne op de kandidatenlijst staat antwoordt ze: “Ik wil mij graag inzetten voor mijn dorp en specifiek voor de jongeren. De Blaricumse Partij heeft mij deze kans geboden.”

“Binnen de partij heb ik meegeholpen met het verkiezingsprogramma onder andere door het schrijven van een stukje over de Jeugdraad.”

Jeugdraad
“Er zijn al Jeugdraden actief in Laren en Eemnes. In Blaricum is het echter nog moeilijk voor jongeren hun stem te laten horen. Daarom wil ik ook in Blaricum een Jeugdraad opzetten.”

“De Jeugdraad kan de gemeente adviseren over kwesties die jongeren aangaan. Daarnaast moet deze raad ook zelf initiatieven kunnen nemen, bijvoorbeeld met betrekking tot klimaat en sport.”

Flyer ontworpen
Naast een inhoudelijke inbreng heeft Rianne ook haar kunstzinnige aanleg ingezet voor De Blaricumse Partij. Zij heeft het drieluik ontworpen waarop het partijprogramma te lezen is en dat recent huis aan huis is verspreid.

Ook het ontwerp van de flyer komt van haar hand. Liesbeth Boersen: “Jarenlang heeft onze partij gewerkt met dezelfde mensen. Ik ben ontzettend blij dat we dit keer een duidelijke verjongingsslag hebben kunnen maken.”

Uit de krant