Het aangepaste plan waar 18 woningen mogelijk zijn.
Het aangepaste plan waar 18 woningen mogelijk zijn. Foto: Larens Behoud

Larens Behoud presenteert ontwerp 18 starterswoningen Eemnesserweg

Politiek

LAREN - Larens Behoud presenteert haar plannen voor starterswoningen aan de Eemnesserweg. In die plannen staan dat er vijftien tot achttien duurzame en milieuvriendelijke woningen voor starters worden gerealiseerd.  

In de plannen is er sprake van een nieuw, modulair systeem, dat vele voordelen biedt. De woningen zijn gebouwd van CLT (Cross Laminated Timber). CLT is een duurzame houtbouw en heeft een kleinere impact op het klimaat dan traditionele bouwwijzen.

De starterswoningen hebben een beperkt vloeroppervlak van vijf bij vier meter over twee bouwlagen met een kap, en tellen totaal 60m2. De benodigde parkeerplaatsen en openbaar groen kunnen inclusief afstand tot de weg worden gerealiseerd.

Bezwaar
Maar als de padelbanen worden aangelegd, zoals vergund door het college van B&W, is er mogelijkheid tot het realiseren van vijftien starterswoningen. Omwonenden hebben hier echter wel bezwaar ingediend tegen de verleende vergunning. Onder andere omdat padel een hogere geluidsintensiteit heeft dan tennis.

Larens Behoud heeft haar plan aangepast om te laten zien dat achttien woningen wel waargemaakt kunnen worden als de padelbanen niet in een vierkant, maar in elkaars verlengde worden gerealiseerd.

Isolatieband
Zo kunnen woningen zelf met een groene isolatieband als geluidswal kunnen dienen voor de padelbanen. De woningen zijn in ieder geval namelijk gesloten aan de achterzijde.

Met de twee stedenbouwkundige ontwerpen gaat Larens Behoud graag het gesprek aan met college, raad en sportverenigingen over de realisatie van deze en mogelijk andere starterswoningen in het dorp.

Uit de krant