Informateur Jan den Dunnen.
Informateur Jan den Dunnen. Foto: Bob Awick

Jan den Dunnen informateur in Laren namens Larens Behoud

Politiek

LAREN - De definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen is bekend. Larens Behoud neemt als partij met het meeste aantal stemmen in Laren het voortouw in de informatieronde om te komen tot een nieuwe coalitie. 

Direct na het vaststellen van de definitieve uitslag op maandag zijn gespreksrondes gestart met alle politieke partijen in Laren die hebben deelgenomen aan de verkiezingen. 

Grote opgaven
“Doel van deze verkennende gesprekken is om vanuit de inhoud van de verschillende partijprogramma’s te benoemen welke grote opgaven er liggen voor Laren en of en zo ja in welke rol en op welke wijze partijen bereid zijn met elkaar de komende vier jaar daaraan te gaan werken,” aldus Karel Loeef, lijsttrekker van Larens Behoud.

Informateur
Als informateur is Jan den Dunnen bereid gevonden de gesprekken aan te gaan. Karel: “Alle partijen worden komende periode uitgenodigd voor deze informatieve ronde met de informateur.”

“Om een transparant proces te waarborgen zullen de uitkomsten gedeeld worden met de nieuwe gemeenteraad, waarna de volgende stap de formatie met de samenstelling van een nieuw college zal zijn.”

Uit de krant