Afbeelding
Foto: Gemeente Blaricum

Burgermoeder Joan de Zwart-Bloch ontvangt erepenning bij afscheid

Politiek

BLARICUM - Joan de Zwart-Bloch ontving gisteren - tijdens de buitengewone raadsvergadering die in het teken stond van haar afscheid als burgemeester - de zilveren erepenning. Ze is hiermee ereburger van Blaricum geworden. 

“Bijna vijftien jaar zette De Zwart-Bloch zich met tomeloze energie in voor de gemeente Blaricum”, licht de gemeente toe. “Met name haar betrokkenheid en zichtbaarheid is door iedereen zeer gewaardeerd. In haar rol als burgermoeder, voorzitter van de gemeenteraad, voorzitter van het college van burgemeester en wethouders, maar ook als bestuurlijk vertegenwoordiger in de regio wist zij altijd heel goed de belangen van de gemeente Blaricum te verdedigen en heeft daarmee in belangrijke mate bijgedragen aan het behoud van de zelfstandigheid en het authentieke karakter van Blaricum.”

“Vele jaren is zij zeer actief geweest in verschillende besturen van zowel plaatselijke, als regionale instellingen, verenigingen en organisaties. Met name op het gebied van kunst en cultuur en openbare orde en veiligheid heeft zij zich bijzonder verdienstelijk gemaakt voor onze gemeente. Ook heeft ze een belangrijke bijdrage geleverd aan de vormgeving en verdere ontwikkeling van de BEL samenwerking, de samenwerking tussen de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren.”

Uit de krant