Afbeelding
Foto: Pexels

Wethouder Theo Reijn tekent voor ‘betaalbare woningen’

Politiek

EEMNES - Wethouder Theo Reijn zette afgelopen maandag zijn handtekening onder de Utrechtse woondeals voor meer betaalbare woningen. Dit deed hij samen met onder andere minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jonge. 

Met het ondertekenen van de woondeals wordt een afspraak gemaakt tussen Het Rijk, provincie Utrecht, gemeenten en woningcorporaties om in de periode 2022-2030 ruim 83.500 nieuwe woningen te bouwen. De woondeals bevatten afspraken over waar de woningen moeten komen, het soort woningen en het segment waar deze woningen in vallen. In de regio Amersfoort worden 27.000 woningen gebouwd, in Eemnes 570. 

Betaalbaar

“Op de huidige woningmarkt zijn er te weinig betaalbare woningen”, schrijft het Rijk op rijksoverheid.nl. Ook is het lastig voor mensen met een laag- en middeninkomen om een hypotheek af te sluiten voor een koopwoning. In de woondeals zijn daarom ook afspraken gemaakt over de betaalbaarheid van de woningen.”

“Het streven is dat vanaf 2025 twee derde van de woningen dat gerealiseerd wordt in het segment ‘betaalbaar’ valt. Dit zijn sociale huurwoningen (tot € 763,- per maand), middenhuurwoningen (tot € 1.000,- per maand) en betaalbare koopwoningen (tot € 355.000,-). Een belangrijk deel van alle betaalbare woningen gaat door corporaties gebouwd worden.”

Uit de krant