Een geluidsmeting tijdens de kermis in 2015.
Een geluidsmeting tijdens de kermis in 2015.

Meer parkeerplaatsen vrij, minder basdecibellen evenementen Laren

  Politiek

LAREN - De gemeenteraad van Laren heeft woensdagavond in haar vergadering een aantal aanpassingen aan het evenementenbeleid. De grootste veranderingen zijn dat er meer parkeerplaatsen beschikbaar moeten zijn op Plein 1945 bij evenementen daar en dat er ook op basdecibellen gecontroleerd kan worden.

"De behandeling in de commissie was positief", vertelt verantwoordelijk wethouder Tijmen Smit. "Er waren veel complimenten voor de aanpassingen die er al zijn geweest. Zo is het dorpse weer terug en zijn evenementen meer zichtbaar, zoals IJs op de Brink", gaat hij verder.

Doeken
"Waar dat niet overal mogelijk is, bijvoorbeeld bij Art Laren, kunnen straks doeken worden opgehangen met de mooiste foto's van Laren. Daarvoor hebben we eerder een prijsvraag uitgeschreven."

In 2014 werd het evenementenbeleid voor het laatst aangepast. Toen werd al bepaald dat het aantal evenementen in Laren niet mocht groeien en dat er zeker niet meer grote evenementen mochten komen. Dat beleid pakt nu dus goed uit en wordt bestendigd.

Parkeerplaatsen
Wel zijn er nog dingen aan te passen, zoals het aantal parkeerplaatsen dat tijdens evenementen op Plein 1945 beschikbaar is. Dat was met name rond Lekker Laren een discussie.

Lees verder in de digitale editie


reageer als eerste
Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail
Meer berichten
 

Laarder Courant nieuwsbrief

Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail