Archieffoto Bastiaan Miché

Verkeersveiligheid en armoedebestrijding speerpunten Eemnes

  Politiek

EEMNES - De gemeente Eemnes blijft in 2018 en de jaren erna investeren in de bereikbaarheid en verkeersveiligheid van het dorp. Ook armoedebestrijding en jeugdzorg zijn belangrijke speerpunten in het beleid dat de gemeente wil voeren.

Dit staat in de zogenoemde Kadernota van de gemeente. In het voorstel geeft het college aan dat er bijna twee miljoen euro beschikbaar is. Een groot deel daarvan is nodig voor investeringen in bereikbaarheid en verkeersveiligheid, onder andere op de Wakkerendijk, Eikenlaan en Laarderweg.

Armoederegisseur
Ook armoedebestrijding krijgt aandacht. Eemnes heeft een groot aantal regelingen, maar het is soms te ingewikkeld om daar gebruik van te maken. Een armoederegisseur moet hiervoor de oplossing brengen.

Sport
Verder kunnen in het voorstel aan de raad sportverenigingen meer subsidie tegemoetzien en gaat Eemnes aansluiten bij een landelijk programma voor 'positieve gezondheid'. Daarnaast trekt het college structureel geld uit voor pilots en onderzoeken in de jeugdzorg.

Gebiedsmanager
Om het contact tussen inwoners en gemeente te verbeteren, stelt het college voor om een gebiedsmanager aan te stellen.

Zelf groen doen
Kleinere kavels zouden ten slotte kunnen worden overgedragen aan hoveniers uit Eemnes en omgeving. Samen met de inwoners worden zij dan verantwoordelijk voor het onderhoud van het groen en het straatmeubilair in hun deel van Eemnes. De raad zal de definitieve nota vaststellen op 26 juni.


reageer als eerste
Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail
Meer berichten
 

Laarder Courant nieuwsbrief

Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail