Burgemeester van Blaricum ruilt met collega van Zandvoort

  Politiek

BLARICUM Joan de Zwart-Bloch, burgemeester van Blaricum, ruilt in september ruim twee weken van baan met Niek Meijer, burgemeester van Zandvoort.

Beide burgemeesters zijn ongeveer even lang in functie in hun huidige gemeente, respectievelijk 9 en 10 jaar. Deze tijdelijke waarneming in elkaars gemeente biedt hen de mogelijkheid zich een beeld te vormen van de wijze waarop de ander het ambt uitoefent om daarin vervolgens van elkaar te leren. 

Achterlaten
Joan de Zwart heeft er nu al zin in. "Vorig jaar december heb ik leiding mogen geven aan de formatie van de huidige coalitie in Zandvoort en veel contact gehad met een groot deel van de gemeenteraadsleden en collegeleden. Ik verheug mij erop daar in september op een andere wijze een vervolg aan te mogen geven. En de inwoners van Blaricum zal ik met een gerust hart twee weken achterlaten bij collega Meijer."

Inspirerend
Niek Meijer kijkt op zijn beurt erg uit naar twee weken Blaricum. "Een bijzondere kans om te mogen werken in een andere gemeente met een geheel eigen dynamiek. Ik ben ervan overtuigd dat deze gemeenteruil voor ons beiden inspirerend zal zijn."

Op 30 augustus worden beiden officieel beëdigd in hun tijdelijke ambt. De uitwisseling vindt plaats tussen 11 en 27 september.


reageer als eerste
Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail
Meer berichten
 

Laarder Courant nieuwsbrief

Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail