Tijdens de nieuwjaarsreceptie in Singer Laren.
Tijdens de nieuwjaarsreceptie in Singer Laren. Foto: Bob Awick

Burgemeester Kruisinga heeft geen spijt van haar komst naar Laren

Politiek

LAREN - Waarnemend burgemeester Rinske Kruisinga heeft zojuist de bezoekers van de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie toegesproken. Ze vertelde geen moment spijt te hebben van haar "onverhoedse komst naar Laren". "Bleek ik toch nog in de kaartenbak van de Commissaris van de Koning in Noord-Holland te staan", grapte zij. Kruisinga werkt nu 3,5 maand in Laren en woont er sinds 23 december jongstleden ook.

Ze roemt de Larense cultuur ("hoog niveau") en noemt het dorp sociaal. Kruisinga stond ook stil bij het overlijden van Ernst Wortel. "Ik kende hem niet, maar zijn naam is menig keer in de afgelopen drie maanden gevallen. De verhalen over hem zijn beeldend genoeg om vast te kunnen stellen dat hij in de hele gemeenschap niet onopgemerkt kon blijven, omdat hij actief was en uitgesproken meningen had."

Maar ook het vertrek van haar voorganger Elbert Roest liet ze niet onbesproken. "Een moeilijk te vergeten burgemeester. En dat vergeten moet u ook niet doen. Nergens voor nodig en bovendien ongewenst. Zo heb ik dat in de gemeenteraad gezegd met de toevoeging mij ook te aanvaarden zoals ik ben. En een ding is zeker: ik blijf geen vijftien jaar. Ik ben zonder meer betrokken bij Laren, bij mensen, maar ik heb ook een zakelijk kantje. Zo ga ik de discussies die op mijn weg liggen te lijf. Het belang van Laren voorop, maar ook in de wetenschap dat Laren niet op een eiland ligt en de omgeving nodig heeft."

Uit de krant