Fractievoorzitter Peter Calis van Larens Behoud.
Fractievoorzitter Peter Calis van Larens Behoud. Foto: Leo Janssen

Larens Behoud blij met weloverwogen en stevige stellingname van Larens college

Politiek

LAREN - Larens Behoud is zeer verheugd dat het college van b&w van Laren vandaag óók bij de provincie om openbaarheid heeft gevraagd van alle relevante documenten die bedoeld waren voor of behandeld zijn in de vergadering van Gedeputeerde Staten (GS) van Noord Holland van 7 november 2017.

In die vergadering besloot GS namelijk plotseling tot het voornemen om, tegen eerder gewekte verwachtingen in, de gemeenten Huizen, Laren en Blaricum te laten fuseren.
Prompt daarna vroeg Larens Behoud al om die transparantie, een verzoek dat door de provincie werd afgewezen. Een afwijzing waartegen Larens Behoud overigens bezwaar heeft aangetekend, dat ontvankelijk is verklaard en op 22 februari zal worden behandeld.

Larens Behoud vermoedt namelijk dat die documenten heel andere adviezen en analyses bevatten op grond waarvan GS werd geadviseerd de zelfstandigheid van de betrokken gemeenten, onder voorwaarden, overeind te laten. De weigering van de Provincie om, na sommatie door Larens Behoud, de gevraagde transparantie te verstrekken versterkt Larens Behoud uiteraard in dat vermoeden.

LB fractie-voorzitter en lijsttrekker Peter Calis is dan ook oprecht blij met de actie van het College. Hij noemt het "een weloverwogen en stevige stellingname van ons gemeentebestuur, waar Larens Behoud in haar strijd om zelfstandigheid van Laren bijzonder gelukkig mee is".

Uit de krant