Liberaal Laren: 'Wij verschuilen ons niet achter een ledenvergadering' | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo LaarderCourant.nl
Jacqueline Timmerman (LL) en Maria Klingenberg (CDA).
Jacqueline Timmerman (LL) en Maria Klingenberg (CDA). (Foto: Liberaal Laren)

Liberaal Laren: 'Wij verschuilen ons niet achter een ledenvergadering'

  Politiek

LAREN - Nadat Larens Behoud (LB) gisteren met een persbericht naar buiten kwam dat deze volkspartij tégen de sloop van Torenlaan 1 is, laat nu ook Liberaal Laren van zich horen. Fractievoorzitter Jacqueline Timmerman van Liberaal Laren (LL) is hoogst verbaasd over deze uitspraak van LB-fractievoorzitter Peter Calis. De leden van LB hebben donderdagavond namelijk massaal tegen de komst van een hotel aan de Torenlaan 1 gestemd. "Wij verschuilen ons niet achter een ledenvergadering", zegt Timmerman.

Timmerman: "Na een maanden durende volksopstand tegen de plannen van Larens Behoud en de VVD, wonderlijk gesteund door D66, om midden in het beschermde dorpsgezicht een megalomaan hotel te bouwen, kiest Larens Behoud vlak voor de verkiezingen 'eieren voor zijn geld'. Een hotel daar heeft immers als 'onvoorzien' gevolg de sloop van verfwinkel Van de Brink & Thuys, het witte gezichtsbepalende pand aan de Brink en alle aanwezige kleinschalige bedrijvigheid die werkgelegenheid biedt voor ruim vijftig mensen. Zelfs op de laatste raadsvergadering in januari over dit onderwerp, sloot lijsttrekker Peter Calis (LB) sloop van deze gebouwen en de aanwezige werkgelegenheid beslist niet uit en staat sloop nog steeds in het aangepaste en door hen aangenomen voorstel voor de bouw van een hotel. Sloop was vanaf het begin af aan integraal onderdeel van de plannen van de wethouders en hun fracties die er achter stonden."

Vanwege de grote weerstand zowel in het dorp als ook onder hun eigen leden, heeft de ledenvergadering gelukkig de fractie weten te corrigeren om dit onmogelijke plan van hun eigen wethouder af te blazen. Een plan waar de wethouder en fractie tot donderdag jongstleden nog 100% achter stonden.
Liberaal Laren was al vanaf het begin tegen deze plannen. "Omdat die vanzelfsprekend grootschalige sloop en afbraak van ons dorp zouden betekenen."

Raadslid Maria Klingenberg (nu nog CDA): "Iedereen kon op zijn klompen aanvoelen, dat dit besluit van de wethouders van de VVD en Larens Behoud veel weerstand op zou roepen in het dorp. Dat was al duidelijk tijdens de commissievergadering. Om vlak voor de verkiezingen het tij nog te kunnen keren beroept Larens Behoud zich nu, op een onlangs gehouden ledenvergadering. In een poging om zonder gezichtsverlies de plannen te kunnen terughalen.Voor deze plannen waren inmiddels al de nodige kosten gemaakt."

 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>