HvB-fractievoorzitter Carien Bölger.
HvB-fractievoorzitter Carien Bölger. Eigen foto

Hart voor Blaricum: 'Blaricum aan Zee moet nu verder'

Politiek

BLARICUM - Hart voor Blaricum is heel enthousiast over het initiatief Blaricum aan Zee. Fractievoorzitter Carien Bölger: Wij vinden dat de raad op 6 maart een duidelijke beslissing over de verdere voortgang dient te nemen en de discussies niet weer op de lange baan moet schuiven. Een positief besluit zou een blijk zijn van duidelijke bestuurskracht."

Al sinds 2005 pleit HvB voor een opwaardering van het Stichtse Strand en voor een mooie recreatiemogelijkheid aan het Gooimeer. "Het strandje is nu niet aantrekkelijk en biedt ook onveilige onoverzichtelijke situaties. De ontwikkeling is altijd opgenomen in de plannen voor de nieuwbouwwijk Blaricummermeent die inmiddels grotendeels bewoond is. Vele bewoners zijn daar komen wonen in de verwachting dat er een mooie strandvoorziening zou komen. In 2014 is een privaat initiatief ontstaan om op een opgespoten eilandje vlak voor de kust aan de zuidelijke kant van het strand diverse kleinschalige horecavoorzieningen te realiseren en ook voor passerende watersporters een rustplek te ontwikkelen. Het is nu tijd om een beslissing over de voortgang van dit project te nemen. Vele bewoners van Blaricummermeent verwachten dat het er komt en hebben zich onlangs verenigd in een actief bewonersinitiatief. Dat is een mooie uitdaging voor de gemeenteraad om de verdere ontwikkeling daar te faciliteren."

Concreet moet een bestemmingsplan worden opgesteld waarin alle aspecten met betrekking tot concrete invulling van bebouwing en het in kaart brengen van natuurwaarden verder worden uitgewerkt in nauwe samenwerking met inwoners, Staatsbosbeheer en de Provincie Noord-Holland.

Iedereen die het initiatief steunt is welkom bij het Rondetafelgesprek (RTG) van dinsdag 20 februari om 20.00 uur.

Uit de krant