Een doeltje ligt er na vernieling troosteloos bij.
Een doeltje ligt er na vernieling troosteloos bij. (Foto: SV Laren)

Voetbalbestuur neemt maatregelen na reeks incidenten

  Sport

LAREN - Het bestuur van SV Laren'99 haalt na het slotweekend van 9 juni alle netten uit de doelen en verwijdert tevens alle doelen op het kunstgras. Dit na opnieuw een reeks aan vernielingen op het voetbalterrein aan het Schuilkerkpad. Pas na de zomer komt het materiaal weer terug.

De laatste vernieling werd afgelopen zaterdag door vrijwilligers ontdekt bij het klaarzetten van de velden voor de te spelen BEL-cup (onderling toernooi tussen de voetbalverenigingen van de BEL-gemeenten). "In de voorafgaande nacht was een pupillendoel à 700 euro volledig gesloopt en van een ander doel was het net (100 euro) kapot geknipt. We gaan aangifte doen, maar hebben niet de illusie dat de daders gevonden worden", meldt SV Laren'99-woordvoerder John Timmerman.
Met name tijdens de avonden en in de zomervakantie gebeurt er van alles op en langs de velden. Iedere dag loopt een vrijwilliger alle rotzooi op te ruimen en zijn anderen bang om weer iets van schade aan te treffen. "Twee weken geleden hadden wij een incident met een verplaatsbare waterspuit. Tijdens de droogte doen vrijwilligers hun best de velden groen te houden. Helaas heeft de jeugd tijdens het spuiten de installatie onklaar gemaakt. Het spuiten stopte, maar de pomp bleef werken. Door de opgebouwde druk is het leidingnet vernield."
Verder moeten ieder jaar - door vernielzucht - van vier doelen op het kunstgras minimaal twee keer de netten worden vervangen en dug-outs worden hersteld. "Op het kunstgras vinden we veel sigarettenfilters en onherstelbare schroeivlekken. Onze vrijwilligers zijn nog maar moeizaam te motiveren en alle schades worden betaald door de leden van de club. Zonder gemeentelijke ondersteuning kunnen wij deze kosten niet meer zelf opbrengen."
Veel jongeren - en ook ouderen - denken dat zij vrij kunnen sporten op de SV Laren'99-velden. "Alleen onze eigen leden van voetbal en tennis en de gebruikers van de naschoolse opvang, jeu de boules en touwtrekvereniging ’t Touwtje hebben toegang tot ons complex. De rest van de Larense jeugd zal hopelijk zijn heil elders zoeken de komende zomervakantie."

Meer berichten