Wethouder Peter Calis schiet raak.
Wethouder Peter Calis schiet raak. Foto: Gemeente Laren

Campagne Sportief & Gezond enthousiast van start

Sport

BEL - Een gezondere en sociale samenleving, waarbij iedereen volop beweegt en meedoet. Dat willen de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren.

Onder de noemer 'Sportief en gezond Blaricum', 'Sportief en gezond Eemnes' en 'Sportief en gezond Laren' werken de gemeenten samen met inwoners, zorgprofessionals, (sport)verengingen en scholen aan een fitte samenleving. De beweegcoaches helpen daarbij. Zij zorgen onder andere voor verbinding tussen aanbod en vraag op het gebied van sport en beweging, helpen sportverenigingen om vitaal te blijven en zijn actief in het onderwijs om kinderen en jongeren meer in beweging te brengen. Want kinderen die van jongs af aan leren dat sporten en gezond leven leuk en makkelijk kan zijn, hebben hier hun hele leven lang baat bij.

De kick-offs van de campagne hebben ondertussen plaatsgevonden. In Eemnes werd door kleuters van basisschool De Zuidwend en de Mariaschool de Woogie Boogie gedanst. Ook wethouder Sven Lankrijer gooide zijn heupen los, net als danseres en actrice Ingrid Jansen. De Woogie Boogie is een initiatief van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) om kinderen op een vrolijke manier in beweging te krijgen.

Wethouder Gerard Knoop heeft leerlingen van basisschool De Pionier en OBS Bijvanck in Blaricum aangemoedigd tijdens het lopen van The Daily Mile. Ook hier was Ingrid Jansen van de partij. Bij The Daily Mile (hard)lopen of wandelen schoolkinderen een aantal keer in de week 15 minuten, met als doel ze fit te krijgen.

En tot slot in werd in Laren voor de oudere doelgroep het Walking Football bij SV Laren'99 geïntroduceerd. Voetbal hoeft niet snel te gaan om leuk te zijn. Dat bewijst Walking Football waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt. Wethouder Peter Calis trapte een balletje mee tijdens de eerste training. Info over Walking Football bij beweegcoach Jur Maatman via jur@sportiefengezond.nl.

Wethouder Knoop tijdens de wandeling.
Sven Lankreijer, wethouder in Eemnes, samen met de schooljeugd.

Uit de krant