Afbeelding

Offday SV Laren'99 lijdt tot grote 1-6 nederlaag

Sport

LAREN - Het eerste elftal onder leiding van Robert Tessaro heeft thuis een dikke nederlaag geleden: 1-6. CTO, de tegenstander uit Duivendrecht, had tot nu toe nog geen punten behaald en de grote nederlaag was een verassing voor de ruim opgekomen toeschouwers.

CTO bleek een goede mix te hebben van een aantal oud-profvoetballers ondersteund door jonge spelers. De Larense ploeg begon aftastend en hierdoor kon CTO het initiatief nemen. Al na vijf minuten wist de sluwe en geroutineerde Kiki Musampa een vrije trap fraai langs keeper Ingmar van Rosmalen te plaatsen (0-1). Na een half uur kwam de 0-2 op het scorebord. Een (te) diepe pass was te scherp voor twee buitenspel staande CTO-spelers, maar een derde man wist middels een sliding de bal in het doel te tikken.

Trainer Tessaro zag de bui hangen en wisselde van systeem om de bakens te verzetten. Door middel van het 3-4-3 systeem werd het middenveld beter bezet en Laren trok het spel meer naar zich toe. Het leidde wel tot enkele mogelijkheden, maar na de rust bleek het risico van drie verdedigers; Musampa was met zijn individuele kwaliteiten te slim en scoorde in deze wedstrijd uiteindelijk vier doelpunten. Rutger Noordemann wist tussendoor nog voor de 1-4 te zorgen, maar in de laatste minuten werd het toch nog 1-6.
Jammer, maar misschien wel slim, was het enorme tijdrekken van de ploeg uit Duivendrecht. Dat haalde het ritme erg uit de wedstrijd. De eerste helft duurde zodoende elf minuten langer en de tweede helft zelfs veertien minuten. De ploeg uit Laren had al lang geen competitiewedstrijd meer verloren, maar hopelijk wordt de draad volgende week weer opgepakt. Dan wordt gespeeld tegen Buitenboys in Almere-Buiten. Aanvang wedstrijd 15.15 uur.